x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Съвети за стопаните в Кюстендилско и Пазарджишко

Два семинара ще се състоят в областните градове утре

Съвети за стопаните в Кюстендилско и Пазарджишко
Автор: Фермер.БГ
На 16 март 2018 г. в град Кюстендил ще се проведе съвместна информационна среща-семинар на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Институтът по земеделие в областния град. Темата на срещата е „Растителна защита на овощните видове", съобщиха от НССЗ. 
 
 
На мероприятието гл. ас. д-р Вилина Петрова ще запознае гостите с икономически важни болести  и неприятели по сливата и борбата с тях, както и с новите и малко известни вредители по овощните култури.
Тя ще запознае аудиторията с икономически важни болести и неприятели по ябълката и черешата и борбата с тях.
 
Експертите от НССЗ в Кюстендил ще разяснят на земеделските стопани възможностите за подпомагане по мерките от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Събитието ще се проведе в Институт по земеделие – град Кюстендил
 
В същия ден, но в град Пазарджик експертите от НССЗ и специалисти от Басейнова дирекция Източно беломорски район – Пловдив ще проведат среща със земеделски стопани. 
 
 
На семинара Ася Ангелова – гл. експерт в отдел „Планове за управление на водите" към БД „Източнобеломорски район“ ще представи изискванията за опазване на водите в Източнобеломорски район с център град Пловдив.
 
 
Елена Ваклинова – ст. експерт в отдел „Разрешителни и регистри“ към басейновата дирекция  Костадин Чолаков – мл. експерт ще запознаят гостите с изискванията към земеделските стопани за разрешителните режими при ползване на вода за напояване. 
 
Експертите от службата за съвети в земеделието ще разяснят на аудиторията различните възможности за подпомагане на земеделските производители по мерки от ПРСР 2014 – 2020 г.
Събитието ще се проведе в град Пазарджик, ул. Екзарх Йосиф № 2, ет. 1, зала № 1 на Областна администрация - Пазарджик.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Стопани от Силистренско получиха ценни съвети
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news