Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на изпълнителния директор на ДФЗ за класиране на участниците и избор на изпълнител на обществена поръка с предмет: „Избор на консултант за извършване на оценка на прилагането и ефективността на схема „Училищен плод".

След извършен анализ на представените доказателства, комисията установи, че класираният на първо място участник, „Грант Торнтон" ООД не отговаря на минимално заложените изисквания на възложителя.

Основно е да има доказан опит при изпълнението на поне три договора с предмет, сходен на предмета на настоящата поръчка през последните три години.

КЗК установи също така, че и техническото предложение на „Грант Торнтон" ООД не отговаря на условията, заложени от възложителя. Така дори да бъдат отстранени липсите или нередоностите на документите за подбор, е налице законова пречка за допускане на участника до класиране, посочват от комисията.

Комисията е върнала преписката за продължаване на процедурата за възлагане на обществена поръчка от етап разглеждане и оценка на офертите съгласно указанията, изложени в мотивите на решението.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Пълен провал на схемата "Училищен плод" до момента. Нулев ефект за фермери и ученици