x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Съд за мошеник, присвоил зърно за 2,5 млн. лв.

Сключил сделка да съхранява зърно на 7 фермера и после го продал

Съд за мошеник, присвоил зърно за 2,5 млн. лв.
Автор: Фермер.БГ
Снимка: pixabay.com
Съмнителен бизнесмен е предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за присвояване на голямо количество зърно, чиято стойност се изчислява на 2,5 млн. лева. 
 
 
През 2014 г. Тинко Димитров присвоил 5 190 800 кг пшеница,  1 433 900 кг слънчоглед и 32 400 кг ечемик. Продукцията е била на 7 земеделски производители, кооперации и юридически лица, като потърпевш от престъплението му е и Професионалната гимназия по селско стопанство в Провадия. Училището било принудено да намали разходите за храна и карти за пътуване на учениците си, а учебният процес бил затруднен, пише dariknews.bg. 
 
Димитров сключил договори с фермерите да съхранява произведената от тях продукция в зърнобазата на фирмата си в Провадия. Вместо да изпълни поетите задължения с тези договори, той продал продукцията. 
 
С парите от продажбата на зърното Димитров погасявал задълженията на собствените си фирми към НАП, НОИ,  лизингови компании, разходи за транспорт и вноски по кредити.
Спрямо него е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 20 000 лева. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.
 
Срещу Тинко Димитров е повдигнато обвинение за длъжностното присвояване в особено големи размери. Предвиденото в закона наказание за това е затвор от 10 до 20 години.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Фермер отива на съд
 

Пречи ли на работата във фермата лятното часово време?

news