Днес в 10 ч.  започна 18-то издание на Добричкото изложение "Селското стопанство и всичко за него", организирано от Добрички панаир АД. Събитието бе открито от зам.министъра на земеделието и храните г-жа Светлана Боянова. С пожелание за успешна есенна сеитба в откриването взе участие и кметът на Добрич г-жа Детелина Николова.

 

Изпълнителния директор на Добрички Панаир АД - г-жа Звезделина Иванова пожела на всички 185 фирми, вземащи участие в изложението успех в продажбите на селскостопанска техника, препарати, семена и специализирани продукти в областта на земеделието.

 

Зърнопроизводители от региона на Добруджа, заявиха пред репортер на Фермер.БГ, че благодарение на добрите цени на зърното, което са продали до момента , имат възможност и намерение да закупят нова селскостопанска техника, за първи път без това да е свързано със субсидии по европейски проекти.

 

През тази година на изложението в Добрич липсват някои най-големите фирми, дилъри на селскостопанска техника , които обявиха, че няма да участват в изложението, както и на АГРА в Пловдив. Голяма част от тези фирми са организирали паралелни презентации на селскостопанска техника на пътищата за Варна и Балчик, а някои от тях масово раздават рекламни материали по време на изложението, без реално да участват с щандове в него, видя репортер на Фермер.БГ.

 

През тази година Добрички Панаир АД е организирал богата делова програма, която ще съпътства изожението за селско стопанство. На кръгла маса и среща с фермерите, с представители на МЗХ, ДФЗ, РА и асоциации от сектора ще бъдат дискутирани актуалните проблеми в сектора.

 

Изложението в Добрич ще продължи до 4-и Септември.