x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

С 1 млн. лв. се увеличава бюджетът за застраховане на земеделската продукция

Общата сума за тази година нараства на 2,5 млн. лв.

С 1 млн. лв. се увеличава бюджетът за застраховане на земеделската продукция
Автор: Фермер.БГ
С 1 млн. лв. се увеличава бюджетът за 2017 г. по Схемата за държавна помощ за съфинансиране на застрахователни премии при застраховане на селскостопанска продукция. Това реши на свое заседание Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ (УС на ДФЗ).
 
 
Така общата сума, с която ще се подпомогнат стопаните през тази година нарастра от 1,5 млн. лв. на 2,5 млн. лв. 
Със свое решение от март тази година УС на ДФ „Земеделие“ отпусна по Схемата първоначален ресурс от 1,5 млн. лв. Към края на май 2017 г. заделената сума беше напълно ангажирана с подадените 309 заявления за 7 745, 62 ха обработваеми площи.
 
Поради изчерпване на утвърдения бюджет кандидатстването беше преустановено. С допълнително отпуснатите 1 млн. лв.по Схемата повече земеделски стопани ще могат да се възползват от финансовата подкрепа. 
 
Целта на подпомагането е да се насърчат малките и средни предприятия и земеделските стопани, които отглеждат плодове, зеленчуци, етерично-маслени култури и тютюн, доброволно да застраховат селскостопанската си продукция срещу неблагоприятни климатични събития.
 
 
Помощта се предоставя под формата на заплащане на застрахователни премии на земеделски стопани при застраховане на продукцията. Максималният размер на финансирането, което може да получи един земеделски стопанин, е до 65% от стойността на застрахователната премия.
 
Заявления за кандидатстване по схемата ще се приемат до изчерпване на ресурса, но не по-късно от 31 август 2017 г. Стопаните трябва да представят застрахователните си полици в отделите „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ (ПСМП) на областните дирекции на ДФ ”Земеделие” до 29 септември. Срокът за сключване на договорите и изплащането на помощта е до 15 декември 2017 г.

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Производителите на пипер искат увеличаване на помощта за застраховане
 

Промените в схемите за обвързана подкрепа ще ...

news