x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Русия удължи ембаргото

Тази стъпка е отговор на политиката на Запада

Русия удължи ембаргото
Автор: Фермер.БГ
Снимка: pixabay.com

Президентът на Русия Владимир Путин удължи действието на указа за ембаргото върху хранителните продукти до края на следващата година. Тази стъпка е отговор на антируските санкции, информира РИА Новости.

Африканската чума по свинете дойде на 50 км от България

Ръководителят на комитета на Държавната дума за финансовия пазар Анатолий Аксаков отбеляза, че ограничителните мерки трябва да се удължат в отговор на решенията на Запада. По думите му ембаргото „се въвежда на принципа на взаимност“ и стимулира развитието на вътрешното производство.

В последно време нашето селско стопанство и преработката на земеделска продукция активно се развиват, благодарение на това решение. Ако преди внасяхме значително количество свинско, говеждо, пилешко месо, зърнени продукти и плодове, то сега започнахме да произвеждаме повече и съответно спечелихме от това, отбеляза политикът.

Фермерите поддържат решението

Удължаването на ембаргото потвърждава курса на замяна на вноса и не влече след себе си до никакви промени за бизнеса, който вече свикна с новите условия, смята изпълнителният директор на Асоциацията на производителите и доставчиците на хранителни стоки Дмитрий Востриков.

Контрасанкциите от страна на Русия свидетелстват за продължението на курса на правителството да поддържа фермерите, уверен е Сергей Королев, президент на Овощарския съюз.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Въпреки руското ембарго, износът на българско вино бележи ръст
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news