x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Ферми за люти чушки с дебют на „Фудтех 2019“

Разширява се технологичната зона с иновативно оборудване за производство на храни

Ферми за люти чушки с дебют на „Фудтех 2019“
Автор: Фермер.БГ
Снимка: Международен панаир Пловдив
Специалитети, направени с над сто вида люти чушки, ще покажат участници в 25-ото издание на международния форум „Фудтех 2019“.
 
 
Изложението ще се проведе от 20 до 24 февруари в Международния панаир в Пловдив. Основната част от асортимента на „Фудтех 2019“ заемат млечните и месни изделия на български производители.
 
Тази година за първи път към тях ще се присъединят две български ферми за люти чушки. Те използват огнения зеленчук за направата на нестандартни специалитети, като туршия, пюре с аромат на цитруси, шоколадов сос, сладко, дори люта бира и ракия. 
 
Новото в традиционно силно представения сектор на млечното и месното животновъдство е завръщането към ръчния труд и използването на класически методи. Забелязва се тенденция към използването на позабравени стари технологии, но храните се правят в съвременни условия и се предлагат с атрактивен външен вид. Повечето водещи производители сами отглеждат животните или вземат суровината от проверени ферми, пишат организаторите.
 
Тази година те поставят начало на нова инициатива – разширява се технологичната зона за хранителната индустрия. Ще бъде представена техника за преработка на суровини, производство на храни, сортиране, пакетиране и етикетиране.
 
Друг акцент на изложението ще бъдат швейцарски веган, био и традиционни шоколади. Предлагат се над 30 вида, включително с баобаб, нар, кокосово мляко, чили и други добавки.
 
 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
„Винария 2019“ представя винопроизводители от ново поколение
 

Пречи ли на работата във фермата лятното часово време?

news