Вчера в сайта на Fermer.bg в списъка на длъжниците видях моето УРН ! Днес реших да се разходя до НАП и да видя за какво става въпрос ! Издадоха ми удостоверение,че дължа лихва от 44 стотинки,върху сума от 3.25 лева !

Като попитах за IBAN-а и номера на сметката по която да ги внеса ми казаха да се обърна към счетоводителя си. След като звъннах ми казаха да ида да разгледаме заедно документите. След подробно разглеждане се оказа, че нищо не дължа и грешката е в НАП.

При връщането ми в НАП ми се развикаха и след няколко минути крясъци ми писна и отидох до началничката. И там малко се поскарахме,но в крайна сметка се оказа, че аз съм правия. След като се успокои малко и като й казах, че парите ми са спрени заради тяхната грешка тя вежливо ми обясни,че ДФЗ НЯМА КАК ДА ЗНАЯТ КОЙ Е ДЛЪЖНИК И КОЙ НЕ, ЗАЩОТО СПИСЪЦИТЕ ЩЕЛИ ДА СЕ ПРАЩАТ В КРАЯ НА МАРТ.

Та господин министър излезте и кажете вие откъде ги измислихте тия 21000 длъжници? И докога смятате да стоите на поста си, при положение че не остана бранш в селското стопанство, който да не ви е искал оставката ?

Красимир КОЛЕВ