x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

ПРСР отваря догодина мерки за близо 276 млн. лв.

Вижте Индикативната програма за 2019 г. на Програмата за развитие на селските районите

ПРСР отваря догодина мерки за близо 276 млн. лв.
Автор: Фермер.БГ
Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) публикува днес утвърдената Индикативна годишна работна програма за 2019 г. на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).
 
 
Индикативната програма предвижда догодина да бъдат отворени 9 мерки с общ бюджет 141 млн. евро или близо 276 млн. лв., съобщи зам.-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева.
 

През май 2019 г. се очаква да стартират три мерки:

 
- Мярка 1.1 „Професионално обучение и придобиване на умения“ с бюджет за отпускане на безвъзмездни финансови помощи на обща стойност 8 млн. евро.
 
- Мярка 4.3 „Инвестиции в инфраструктура“ с бюджет 50 млн. евро, като помощта ще бъде насочена към напоителните обекти и системи, разположени извън отделните земеделски стопанства.
 
- Мярка 6.3 „Стартова помощ за развитие на малки стопанства“, която е добре позната на фермерите, е с предвиден бюджет от 22 млн. евро. 
 
Според програмата през лятото ще стартират две мерки за неземеделски дейности. През юни ще бъде отворена мярка 7.6 „Проучвания и инвестиции за възстановяване на природното и културно наследство“ с бюджет около 12 млн. евро, а през август - мярката 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“ с бюджет 1 млн. евро.
 
Ще бъде отворена и подмярка 7.3 за създаване на широколентова инфраструктура в малките населени места, която е има голямо значение за развитието на цифровото земеделие.
 
Мярка 16.4 „Сътрудничество за участниците по веригата за доставки“ ще стартира през септември догодина с бюджет от 8 млн. евро, като стремежът е да се стимулират късите вериги на доставка. 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Гласят прием по мярка 6.3 през май 2019
 

Промените в схемите за обвързана подкрепа ще ...

news