Почвата е убежище за много болести и неприятели – нематода, фузариум, трипсове, акари, телени червеи, доматения молец и др., които атакуват растенията както на открито, така и в оранжерии. Ако не се вземат навреме правилните мерки с подходящи средства, може да се компрометира цялата реколта. Управителят на „Амитица“ ООД инж.-агр. Здравка Смиленова съветва да се прилагат доказани в практиката биологични препарати. За нея днешното биоземеделие не е мед и сяра, от които се забъркват отвари, а се базира на модерни биопродукти, подходящи за борба срещу плевели, болести и неприятели.
 
Именно заради това „Амитица“ ООД предлага на своите партньори земеделски производители специална оферта за предстоящата пролетна кампания. 
 
 
Как работят?
 
НАТУРАЛИС е гъбен биологичен инсектицид, който съдържа гъбата Boveria bassiana-2.3 х 10 на 7 живи спори и коформуланти (растително масло).
 
 
Гъбата е почвен патоген и живее във всички типове почви. Тя се развива върху насекомите, върху които попадат спорите й. Нейно свойство е да контролира възрастни насекоми и акари, но особено силно е действието й върху яйцата и ларвите. 
 
НАТУРАЛИС е регистриран е срещу:
 
- телен червей при картофи, царевица;
- хоботници при царевица и слънчоглед;
- въшки, белокрилка, трипс, акари при всички култури;
- ларви на майски и юнски бръмбари и всички други посочени в регистрационните документи.
 
Едно от най-големите му предимства е, че е безопасен за пчелите
 
НАТУРАЛИС се съчетава успешно с микробиологични продукти от серията ЕkoPROP- съдържащи бактерии, микоризни гъби и гъби за борба с почвените патогени като Фузариум, Питиум, Ризоктония, и др. Друга силна функция на ЕkoPROP е безкомпромисното му действие срещу нематоди
 
Микоризните гъби стимулират кореновата система и увеличават усвояването на азот, фосфор и калий, а освен това увеличават водния запас на растенията.
 
 
„Амитица" ООД предлага на всички фермери и най-вече зърнопроизводители да видят ефекта от комбинацията на тези продукти:
 
- за ефективна защита;
- за стимулиращо развитие на културите;
- за устойчивост при стрес и суша.
 
Офертата е валидна до 10 март 2019 г., като за консултации, подробности и поръчки можете да потърсите специалистите на „Амитица“ ООД на телефон 0882 557 755 и на сайта amiti.org