Родопският мурсалски чай се търси и на английския пазар, като има и оферти за определено количество, каза неговият производител Любен Ушев.

Ушев уточни, че има засадени общо около 700 000 корена разсад, но ползва само седем декара земя, които са му крайно недостатъчни. Необходими са му около 20 декара площ. Според него без помощта на община Смолян, това не може да стане. Производителят каза още, че е получил покана за подновяване на членството си в международната „Зелена организация” и повишаване на статуса от три към четири звезди. Писмото е изпратено от националния организатор на „Зелената партия” Роджър Уолънс и в него се казва, че покана за подновяване на членство и предлагане на квалификация за по-висок статус, получават тези, които са най-малко със статус „зелен”, а за своята дейност Ушев е бил награден с престижната международна награда „Зелена ябълка”, връчена му на официална церемония във Великобритания.

Британската неправителствена “Зелена организация” ежегодно връчва международните награди “Зелена ябълка” за най-добри практики в опазването на околната среда. При подновяване на членството организацията предоставя сертификат за членство четири звезди и специална значка за признание на подобрения статус. /агенция Фокус