x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Произвеждате ли качествено мляко

По време на Фермер Експо Раковски експертите от НЦПОК ще проверяват безплатно млякото на всеки фермер, който носи проба

Произвеждате ли качествено мляко
Автор: Христина Василева, Фермер.БГ
Произвеждате ли качествено мляко, което да отговаря на изискванията на Наредба 2, касаеща специфичните изисквания за производство, събиране, транспортиране и преработка на сурово краве мляко и официалния им контрол? Това може да разберете по време на изложението „ФЕРМЕР ЕКСПО РАКОВСКИ 2017“
 
 
Началото на събитието е 9:00 ч. на пазара за живи животни в кв. Секирово в град Раковски. В рамките на форума експертите от Националния център за професионално обучение и компетентност (НЦПОК) ще проверяват млякото на всеки фермер.
 
„Всеки животновъд, който има интерес може да донесе една проба на сурово мляко и ние да му я проверим. Проверката за качеството на млякото ще става чрез уред, който е тестван в лаборатория. Машината ще показва качествените показатели на пробите сурово краве мляко, по отношение на: ОБМ, ОБСК, инхибитори и физикохимични показатели – масленост и точка на замръзванеОсвен това всичко е напълно безплатно“, обясни Емил Митев, мениджър на проекта за Фермер.БГ.
 
Това не е първата инициатива на центъра в полза на фермерите. До момента НЦПОК е издал сертификати на над 400 души за пробовземачи, съгласно условията на Наредба 2. Предстоят още курсове в Благоевград, Стара Загора и Велико Търново.
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Фактурите за мляко объркаха фермери
 
Агроиновации: Опазване на биоразнообразито за по-продуктивни пасища
22.09.2018 | 1043 прочитания
Агроиновации: Опазване на биоразнообразито за по-продуктивни пасища
1000 португалски фермери са засявали на площ от 50 000 хектара различни смесени, бобови и други култури с цел поддържане на по-голямо биологично разнообразие в пасища

Трябва ли да се плащат данъци върху субсидиите?

news