Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Признаха нова организация на производители

Тя е в сектор Плодове и зеленчуци

Признаха нова организация на производители
Автор: Фермер.БГ
Нова организация на производители на плодове и зеленчуци е призната със заповед на министъра на земеделието, храните и горите. Дружеството носи името „Семеле“ ООД и е с район на дейност област Пловдив.
 
 
Това е втората от 12-те групи на производители на плодове и зеленчуци, признати по реда на Наредба №11, която е изпълнила петгодишен план за признаване, финансиран по схема „Групи на производители“ в размер на 12 798 582 лева за административно и инвестиционно укрепване.
 
В резултат на изпълнението на петгодишния план за признаване, „Семеле” ООД отговаря на условията за признаване като организация на производители на плодове и зеленчуци, включително предназначени и за преработка. 
 
Новата организация се състои от 6 члена - регистрирани земеделски стопани по Наредба №3/1999 г. В дружеството е спазено изискването за не повече от 40% от дяловете в капитала, както и не повече от 40% от гласовете при вземане на решения на всеки един от съдружниците. Това осигурява възможност членуващите производители да контролират по демократичен начин взимането на решения от организацията. 
 
Организация на производители „Семеле“ ООД ще осъществява дейности насочени към концентрация и пласиране на пазара на произведените от нейните членове плодове и зеленчуци, планиране и приспособяване на продукцията от плодове и зеленчуци към търсенето, по-специално по отношение на качеството и количеството, оптимизиране на производствените разходи, улесняване на иновационните процеси за отглеждане на плодове и зеленчуци. Организацията ще изпълнява три годишна оперативна програма одобрена от ДФ „Земеделие“.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Признаха нова група на производители
 
Помощта de minimis за унищожена овца или коза става общо 47 лв.
18.07.2018 | 5642 прочитания
Помощта de minimis за унищожена овца или коза става общо 47 лв.
Допълнително подпомагане за стопаните на евтаназирани животни, които вече получават обезщетенията си

Ще кандидатствате ли с проект по мярка 9 от ПРСР?

news