x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Приеха на първо четене промените в Закона за подпомагане на земеделците

С тях се дава възможност РА да извършва проверки за изкуствено създадени условия

Приеха на първо четене промените в Закона за подпомагане на земеделците
Автор: Фермер.БГ
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за подпомагане на земеделските производители. 
 
 
С тях се дава възможност Разплащателната агенция (РА) да извършва проверки за изкуствено създадени условия. Припомняме, че до промените се стигна след наказателна процедура срещу България, заради ограничаване на достъпа до директни плащания от потенциални кандидати.
 
На първо четене „за“ законопроекта гласуваха 13 народни представители, глас „против“ дадоха 0 народни представители, а 8 останаха „въздържали се“.
 
Предвижда се със заповед на министъра на земеделието, храните и горите да се одобрява обхвата на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане“. Изменен е и текстът, регламентиращ условията и реда, по които регистрираните земеделци кандидатстват за подпомагане по схемите за директни плащания. Кандидатите ще трябва да подават заявления за съответната календарна година, като заявените площи ще следва да са на тяхно разположение т.е, за тях да са регистрирани правни основания за ползване. Когато заявените за подпомагане площи надвишават регистрираните правни основания, РА ще издава предупреждение за грешка.
 
От министерството обясниха, че по същество процедурата за кандидатстване не се променя. Единствената разлика е, че съществуването на валидни правни основания ще се установява не при подаване на заявленията, а при извършването на проверки от РА.
 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
ДФЗ ще проверява за изкуствено създадени условия за подпомагане на фермерите
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news