Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Приеха допълнението в Наредба 3

С обнародването на Наредбата ще бъде променен срокът за подаване на декларациите по образец към ДФЗ-РА

Приеха допълнението в Наредба 3
Автор: Фермер.БГ

Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) подписа Наредба за допълнение на Наредба 3, регламентираща директните плащания. Допълнението касае Схемата за обвързано подпомагане на месодайни крави и/или юници и Схемата за обвързано подпомагане за млечните и/или месодайни крави под селекционен контрол.

Над 114 000 земеделски стопани заявиха директни субсидии в Кампания 2017


С обнародването на Наредбата ще бъде променен срокът за подаване на декларациите по образец към ДФЗ-РА. След влизането в сила на наредбата, земеделските стопани ще имат време от 5 до 30 октомври в годината на кандидатстване, да подадат необходимата документация в съответната областна дирекция на ДФЗ-РА.

Общественото обсъждане на проекта на наредбата, касаеща директните плащания, продължи до 3-и септември 2017 г. По проекта бяха постъпили общо две предложения за промяна, но и двете бяха отхвърлени. Техен съставител е Рангел Матански, член на УС на Националния съюз на говедовъдите в България (НСГБ).
 


Матански внесе предложение, касаещо биологичните производители и биологични производители в преход, като идеята му бе за тях, да се изисква добив от  50% спрямо конвенционалното животновъдство. МЗХГ отхвърли предложението му, тъй като го сметна за ирелевантно към текстовете на настоящия проект допълнение на Наредба № 3 от 2015г. Според тях възможността да се въведе специално изискване за добив не е тотално изключена и може да бъде обсъдена, но на по-късен етап.

Другото предложение на Матански бе свързано с протокол за отчитане продажба на реализирана собствена непреработена продукция (в случая сурово краве мляко) и който като вид документ не е включен като допустим в чл. 27а, т.4. „фактури и/или касови бележки за директни продажби на мляко и/или млечни продукти - когато земеделските стопани са регистрирани или вписани по Наредба № 26 от 2010 г.“.

Министерството отхвърли и това предложение, тъй като документите, чрез които се доказва реализацията на количества,  са подробно описани в чл.27а от Наредба №3, а приемно-предавателните протоколи, съдържащи реквизитите по чл.6, ал.1 от Закона за счетоводството, са допустим документ за отчитане на реализацията на собствена, непреработена продукция.


© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
Над 114 000 земеделски стопани заявиха директни субсидии в Кампания 2017
 
Тече обсъждане на добавка в наредбата за директните плащания
 

Нужно ли е животните под селекционен контрол да подлежат на ДНК контрол?

news