x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Преговорите между ЕС и Меркосур са в последна фаза

На 30 януари ще се проведе среща в Брюксел

Преговорите между ЕС и Меркосур са в последна фаза
Автор: Фермер.БГ
снимка: © Pixabay
Преговорите за сключване на търговско споразумение между ЕС и Меркосур  са в последна фаза. На 30 януари 2018 г. в Брюксел, ще се проведе среща между ЕС и Меркосур (Аржентина, Бразилия, Парагвай и Уругвай), съобщава агенция Европа.
 
 
Страните от Меркосур очакват ЕС да внесе актуализирано предложение по въпросите за селското стопанство, което може да бъде решаващо за сключване на споразумението за свободна търговия. Интензивните преговори, които се състояха в края на 11-тата министерска конференция на СТО в Буенос Айрес в средата на декември 2017 г. не доведоха до постигане на пълно съгласие между страните. 
 
ЕС и страните от Меркосур, особено Бразилия, не са доволни от ревизираните оферти за достъп до пазара, които бяха внесени по време на шестия кръг от преговори в края на ноември 2017 г. Блокът на Меркосур иска по-големи отстъпки от ЕС за квотите за внос на чувствителни продукти (70 000 тона говеждо месо, 600 000 тона етанол, както и 100 000 тона захар за рафиниране и 2000 тона други видове захар). Бразилия настоява за квота от 100 000 тона за говеждо месо. Равнището на концесиите, които ЕС би могъл да приеме, ще зависи от отговора на Меркосур на неговите искания за по-голям достъпа на селскостопански и промишлени продукти от ЕС - особено на млечни продукти, за правилата за произход и защитени географски указания, както и на автомобили и автомобилни компоненти, достъп до обществени поръчки и достъп до морски услуги.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
ЕС и Бразилия с общо предложение в областта на селскостопанските субсидии
 
До 100% финансиране при лизинг на земя
10.12.2018 | 3830 прочитания
До 100% финансиране при лизинг на земя
Фермерите търсят опростена и бърза процедура за осигуряване на средства за новата стопанска година

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news