Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Предвиждат отваряне на подмярка 6.4.1 през април 2018 г.

Това сочи проект на индикативната годишна работна програма по ПРСР

Предвиждат отваряне на подмярка 6.4.1 през април 2018 г.
Автор: Христина Василева, Фермер.БГ
От април до юни 2018 г. предвиждат отваряне на приема по една от най-чаканите подмерки – 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“. Това стана ясно от проект на индикативна годишна работна програма по ПРСР 2014-2020 за 2018 г., публикуван от Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).
 
Планираният бюджет по подмярката се очаква да бъде в размер на 100 млн. евро, подпомагането на проектите ще варира от 10 хил. евро до 200 хил. евро. 
 
ДФЗ осигури средства за всички проекти с 37 точки по подмярка 4.1
 
Друго интересно в проекта е изместването на подмярка 16.1 „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на Европейското партньорство за иновации (ЕПИ)“ от края на 2017 г. за месец май на следващата календарна година. В проекта е заложено приемът да продължи до юли 2018 г., като планираният общ бюджет е в размер на 150 000 евро за първа фаза от създаването на оперативните групи и до левовата равностойност на 9 850 000 евро за втората фаза. А максималният размер на подпомагане за една оперативна група, за един проект, може да достигне до левовата равностойност на 1 млн. евро.
 
Предвидени са приеми и по подмеките 7.3 „ Широколентова инфраструктура, включително нейното създаване, подобрение и разширяване“ от месец март до месец юни 2018 г.; по 7.5 „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“ от месец септември до месец декември 2018 г. и по подмярка 7.6 „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и на културното и природното наследство на селата“ от месец март до месец май 2018 г. 
 
 
През месец февруари на следващата календарна година е предвидено да стартира приемът по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“, като ще се извършва подбор на проектните предложения. Предвиденият проектен бюджет е в размер на 6,5 млн. евро. 
 
Обученията на фермерите също ще са в призмата на 2018 г., като проектната програма предвижда през месец юли на следващата година да стартира прием по подмярка 1.1„Професионално обучение и придобиване на умения“, с бюджет от 8 млн. евро.
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
ДФЗ осигури средства за всички проекти с 37 точки по подмярка 4.1
 
Търпанова: Всички овошки са в лед
21.03.2018 | 18792 прочитания
Търпанова: Всички овошки са в лед
Догодина, който има реколта, може и да има по-висока ставка, защото няма да имаме продукция, каза председателят на Добруджанския овощарски съюз

Удовлетворен/а ли сте от ставката за обвързана подкрепа за плодове и зеленчуци?

news