Имаме удоволствието да Ви представим нашия нов бранд – Agri.BG.
 
След проведената дискусия и гласуване сред 3252 участници, името Agri.BG беше излъчено като тотален фаворит сред фермерите. 
 
Днес новото ни име вече има и лице:
 
  
 
Бяло, зелено и червено
Обновената визия на логото  използва основната символиката на българския флаг – бяло, зелено и червено. Ние сме доверената медия на българските фермери и за нас темите за ежедневието, проблемите и възможностите за развитие на българските стопанства са приоритет.
 
Натуралната цветовата комбинация, която сме избрали, силно се асоциира и със селското стопанство като бранш. 
 
Идеята ни за приемственост между старото и новото лого е заложена в палитрата от нюанси – цветовете са същите, като зеленото е изпълнено в по-тъмен и в по-светъл вариант, за да пресъздава идеята за стадиите на растежа. А той – растежът, е основният и най-важен процес в делника на нашите читатели и пряко кореспондиращ със създаването на земеделската продукция.
 
Премахнали сме черния цвят в логотипа, с надежда тъмните нюанси от ежедневието на българския фермер да бъдат все по-малко. В същото време мечтаем да бъдем горди и удовлетворени от това, че се занимаваме със селско стопанство. 
 
G - Покълващият живот
В специфичната форма на буквата G стилизирано представяме идеята за растителния свят – корени, луковица, стъбло. Растенията са този ресурс, който присъства под една или друга форма във всички сектори на селското стопанство и това е причината да дадем фокус върху този елемент. 
 
I - Интернет
Особеност в новото име на сайта е буквата I – Agri. Тя символизира дигиталното измерение на нашия бизнес, идващо от понятието „Интернет” или Agri – агротемите в интернет. При нас те са винаги супер актуални, специализирани и безпристрастно отразяващи реалността в сектора.
 
През последните години думата „agri” се превърна в интернационален символ на селското стопанство. Всички европейски и световни институции, опериращи в бранша използват тази дума. Това е причината и ние да сменим станалото стереотипно Agro и да поемем по пътя на технологиите и модерното звучене – Agri.
 
Очаквайте тази седмица новия дизайн на сайта, който ще замени остарялото вече лице на Вашата любима медия.
 
Надяваме се да ни подкрепите в процеса на промяна.