x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Правителството прие мерки за разширена защита от градушки

Стратегията в сектора предвижда защитата да достигне 90% от земеделските земи в България

Правителството прие мерки за разширена защита от градушки
Автор: Фермер.БГ
Министерският съвет прие промени в постановлението, което определя зоните във въздушното пространство на България с ограничено въздухоплаване във връзка с новите противоградни мерки.
 
 
Необходимостта от промените произтича от предстоящото разширяване на обхвата на защитата от градушки, уточни правителствената пресслужба.
 
Според стратегията за развитие на градозащитата в страната се предвижда защитата да достигне 90% от земеделските земи. Разширяването ще бъде извършено чрез използване на два способа – защита с противоградови ракети и самолетен способ.
 
Самолетният способ се предвижда да бъде въведен през 2019 г. Към момента противоградовата защита се извършва само по ракетния способ. За осъществяване на първия етап от разширяването се предвижда въвеждане в действие на нови 62 ракетни площадки и промяна на местоположението на една.
 
 
Всяка площадка представлява опасна зона във въздушното пространство на България. Извършени са необходимите действия по предоставяне на права на управление на новите ракетни площадки и са определени точните им географски координати.
 
Измененията ще бъдат отразени в Сборника „Аеронавигационна информация и публикация“, редовно осъвременяван в съответствие с изискванията на Международната организация за гражданска авиация.
 
 
Това е необходимо условие за осигуряване на безопасността на полетите след въвеждане в експлоатация на новите площадки за противоградова защита по време на активния летен сезон, уточниха от правителствената пресслужба.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Колко струва изграждането на градозащитна мрежа?
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news