x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Порожанов: Презентираме пред огромен брой посетители специфичните български продукти

За нас е чест, че сме страна-партньор на изложението „Зелена седмица“ в Берлин, каза министърът на земеделието

Порожанов: Презентираме пред огромен брой посетители специфичните български продукти
Автор: От Берлин: Христина Василева, Фермер.БГ
Тази година като страна-партньор на изложението се представяме в цяла палата. Това е голяма чест за нас, защото презентираме пред огромен брой посетители специфичните български хранителни продукти,които имат уникални вкусови качества. Те са характерни за националната ни кухня и неотменно присъстват на българската трапеза. България участва в този престижен форум за 29-и път. 
 
 
Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на пресконференцията на българския щанд на изложението „Зелена седмица“, което започва в Берлин, Германия. 
 
 
„Основно послание на България към гостите на изложението е да се подчертае важното място на селското стопанство и на хранителната индустрия в икономиката на страната и спазването на стандартите за безопасност. Браншовете за производство на месо и месни продукти, както и хлебопроизводството залагат едновременно на традициите и новаторството и представят на пазара продукция с изключително високо качество“, каза Порожанов. 
 
 
Той спомена, че в страната ни са наложени високи изисквания към производителите за достигане на европейските стандарти за безопасност на качеството при производството на месо и месни продукти, на качествени вина и млечни продукти.  
 
„В палатата на България ще можете, под съпровода на народната музика в изпълнение на Ансамбъл „Българе“, да опитате месни и млечни деликатеси, биопрадукти, домашна лютеница, ракии, мед, сладка и конфитюри, домати и краставици, риба и рибни продукти.
 
Снимка:МЗХГ
 
Билки, подправки и чайове, а също и козметични продукти на основата на българските рози и лавандула“, разказа министърът. 
Освен това на щанда гостите ще могат да опитат българските ястия от традиционната кухня като шопска салата, сърми, скара, тикви с мед, боб и др. 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


10 години Еуралис Семена в България
14.01.2019 | 977 прочитания
10 години Еуралис Семена в България
Всяка година компанията надгражда портфолиото си с все по-високодобивни и по-качествени семена

Кое ще е най-значимо за фермерите през 2019 г.?

news