x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Порожанов: Ако има виновни, да понесат отговорност

Земеделският министър не чувства лична вина около скандала с къщите за гости и Миню Стайков

Порожанов: Ако има виновни, да понесат отговорност
Автор: Фермер.БГ
снимка: pixabay.com
Проблеми винаги е имало по една или друга мярка. Както и за къщите за гости, където говорим за поведение на бенефициентите извън работата на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ)“, коментира земеделският министър Румен Порожанов, цитиран от Дневник.
 
 
Днес ресорният министър беше призован в Прокуратурата като свидетел по ново дело срещу Миню Стайков. Бизнесменът и още 7 души са обвинени в източване на евросредства по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) и по Лозаро-винарската програма.
 
Порожанов каза пред журналисти, че контролните органи не са бутафория, а специализирани агенции. Той припомни, че за всяко финансиране се кандидатства с десетки документи, които се проверяват по веригата от различни служители на фонда. 
 
„Схемата за измамата е установена в рамките на разследването. В рамките на процедурата на фонда ние нямаме възможност да влезем в тези детайли“, уточни министърът, който по онова време, в периода 2015–2018 г., е директор на ДФЗ.
 
Порожанов е убеден, че ако има служители на фонда, които са действали недобросъвестно, те трябва да понесат отговорност. И добави, че той лично не чувства вина за скандала около къщите за гости и Миню Стайков.
 
Министърът заяви, че не се притеснява за това, как са направени проверките от служителите на ДФЗ. Според него фондът работи „сравнително добре“ и дейността му едва ли ще се подобри, ако премине към Министерството на финансите.
 
Порожанов обяви, че личните му доходи и имущество са законни. „В момента, в който премиерът прецени, че влияя политически по един или друг казус, ще си подам оставката,“ допълни той, цитиран от БТА.
 
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Прокуратурата: МВР проверява всички къщи за гости по ПРСР
 

Смятате ли, че системите за напояване са в готовност за сезона?

news