x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Поголовието от свине в Германия продължава да намалява

Ситуацията е на път да се усложни допълнително

Поголовието от свине в Германия продължава да намалява
Автор: Фермер.БГ
Снимка: pixabay.com

През ноември миналата година Германия съобщи за намаляване на числеността на свинете с 4%, сравнено с година по-рано. Тези данни съответстват на публикуваните по-рано от AHDB, пише изданието Meatinfo.

Предстоят 10 години силен ръст на птицевъдството

На свой ред анализатори от AHDB отбелязват, че предварителните резултати от ноември може да свидетелстват за това, че в началото на тази година доставките на свине на ключови пазари за германците може забележимо да намалеят. Ситуацията не е изключено допълнително да се усложни, ако вносът на холандски свине за клане продължават на намаляват.

През ноември Германия съобщи за намаляване на числеността на свинете-майки с 4%. Експерти тогава отбелязаха, че ситуацията се е влошила в сравнение с май миналата година, тъй като темповете на намаляване на поголовието от свине в страната расте.

От резултатите през май 2018 г. се знае, че поголовието от свине-майки е намаляло с не по-малко от 3% за година. Количеството на прасенцата и малките свине също е намаляло – с 5% през указания период.

Паралелно с това се забелязва и намаляване на свиневъдните ферми в Германия. Към днешна дата те са 7 800. Т.е. с 6% по-малко през 2018 г.
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Трихинелозата по дивите свине е по-опасна за хората
 

Кое ще е най-значимо за фермерите през 2019 г.?

news