В най-кратки срокове ще бъде създадена съвместна работна група, която ще развива конкретни проекти и сътрудничество в земеделието между България и Азербайджан. Това стана ясно на среща на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с азербайджанския му колега Инам Керимов. Работата на експертите от двете страни в земеделието беше активизирана след посещението на премиера Бойко Борисов в Баку в началото на годината, в делегацията участваше и министър Порожанов.
 
 
Утре, 7 ноември, България и Азербайджан ще подпишат споразумение за сътрудничество в аграрната наука. Министър Порожанов обърна внимание на многото сходства между земеделието на двете страни – като климат, традиции, дял от Брутния вътрешен продукт, борбата срещу заболявания като африканската чума по свинете.
 
 
Ползването на високи технологии с помощта на инвестициите от европейските фондове ни дават възможност почти всяка година да поставяме рекорди в производството на зърнени култури и в различните сектори, каза още министър Порожанов. Той акцентира на ролята на министерството да подкрепя активните контакти не само с ЕС, но и с Китай, Близкия изток и района около Каспийско море. Министър Керимов покани българския си колега да посети отново Азербайджан.