На 13 и 14 юни 2009 год. в Плевен ще се проведе конференция на тема "Плевенската черноглава овца - национална гордост на българското животновъдство" включваща дискусия на 13 юни в зала „Плевен” – Областна администрация и изложба на Плевенска черноглава овца на 14 юни – Кооперативен пазар.
 
Организатори са Министерство на земеделието и храните, Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството, Областна администрация - Плевен и Асоциация за развъждане на Плевенска черноглава овца.
 
Във форума ще вземат участие редица научни инстититути: Институт по фуражни култури – Плевен, Институт по планинско животновъдство и земеделие – Троян, Земеделски институт – Шумен, Земеделски институт – Стара Загора, Институт по животновъдни науки – Костинброд, Регионален център за научно-приложно обслужване – Търговище, както и Научно-консултативен съвет по животновъдство, Конуслтативен съвет по животновъдство, Тракийският университет в Сткара Загора и Аграрния университет в Пловдив.
 
На конференцията животновъдите ще имат възможност да се срещнат и с Асоциация за развъждане на Плевенска черноглава овца – гр. Плевен; Национална асоциация за развъждане на синтетична популация българска млечна – гр. Велико Търново; Асоциация за развъждане на българска бяла млечна порода кози – гр. Троян; Асоциация за развъждане на Старозагорска овца- гр. Стара Загора; Асоциация за развъждане на синтетична популация българска млечна – гр. София.

Още по темата