Националните доплащания за животновъдния сектор започват от понеделник, заяви за Фермер.БГ Пенка Христова, Предедател на Съюза на животновъдите в България ( СЖБ ).

 

Субсидиите за глава животно ще се изплащат както следва:

- за крави с бозаещи телета : 80 лв. на глава животно

- за говеда, необвързани с производтсво ( едър рогат добитък ) : общо 150 лв. ( изплащане на 2 транша : 1-и транш от 12.12.2011 - 91 лв ; втори транш : 59 лв. от първата седмица на Януари до 12.01.2012 г. )

- за биволи : 300 лв.  на глава животно

- за овце и кози , обвързани с производство : 29 лв. на глава животно един транш. Максималния размер тук по регламент е 15 евро.

 

Важно е тази година бенефициентите да не пропуснат грешката от предходни години, в които не са актуализирали банковите си сметки за субсидии, в случай че не са използвани повече от 3 месеца. Това би възпрепятствало изплащането на субсидиите и забавяне в превода на сумите към фермерите.

 

В допълнителна заповед в близките дни министър Найденов ще определи и единичните плащания за млечни крави и овце по чл. 68 на Регламент 73 със средства по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП). Те също се очаква да бъдат изплатени до края на тази година.

 

 

© 2011 fermer.bg

 

Позоваването на източник Фермер.БГ е задължително !