x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Пчелар купува Старата мандра в Дюлево, за да прави биомед

Регионът на община Средец е екологично чист и очаква инвеститори в екологични ферми

Пчелар купува Старата мандра в Дюлево, за да прави биомед
Автор: Фермер.БГ
Старата мандра в центъра на бургаското село Дюлево ще бъде продадена на един от най-големите пчелари в района, реши на последната си сесия общинският съвет в Средец.
 
 
„Имотът  ще се използва от частен инвеститор за екологична продукция, а именно – мед и пчелни продукти“, каза пред БНР - Бургас кметът на общината Иван Жабов.
 
След като е ремонтиран старият път от Аврамов мост до селото, Дюлево е станало много желано за инвестиции. „Имаме нужда нашите села да бъдат съживени по някакъв начин“, подчерта Жабов.
 
Купувачът на Старата мандра притежава близо 100 кошера и иска да я използва за биологично производство на мед и пчелни продукти и за складове.
 
„В селото има и други пчелари. Това ще им помогне да реализират продукцията си и е стимул да се създадат още пчелни семейства“, казва кметът.
 
По думите му, в района няма заводи, няма замърсявания, така че екологично чистата продукция може да се произвежда навсякъде, където има кой да инвестира.
 
В началото на селото се изгражда база за млекопроизводство и месопроизовдство, а перспективите пред Старата мандра в центъра са свързани с пчеларството. Природните дадености на Дюлево са в основата и на проект за изграждане на детокси център за преминаване към здравословно хранене.
 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Биологичният мед с рекордно висока цена
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news