x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Патрули бдят над гроздето в Пазарджишко

Лозарите от Мелнишко се оплакват от набези на диви прасета

Патрули бдят над гроздето в Пазарджишко
Автор: Фермер.БГ
Екипи на пазарджишката полиция и жандармерията започват да патрулират в зоните на лозовите масиви в региона. Целта е да се предотвратят опитите за кражби и умишлени палежи, които бяха практика в предишните години.
 
 
Най-засилено е полицейското присъствие в градовете Септември, Белово и Ветрен и селата Бошуля, Виноградец, Карабунар, Миненкьово и Аканджиево, съобщава националното радио. Ще се извършват засилени проверки на местата за изкупуване на готовата продукция, както и на превозните средства и техните товари. Целта е да се създадат условия за нормално и безпроблемно прибиране на реколтата. Охраната на лозовите масиви ще продължи до края на гроздобера.
 
И тази година сортовете като Памид, Каберне, Мавруд и Шардоне запазват изкупна цена 0.80 лева за килограм.
Иначе ранните сортове грозде вече са прибрани в Мелнишко, тъй като има много оси, птици и диви прасета, които ги увреждат. Това каза Митко Манолев, винопроизводител от района.
 
„Всички ловджии казват, че няма прасета, а то е пълно с диви прасета. Всяка вечер те се хранят с грозде, тъй като няма друго по полето. Това е голям проблем за лозарите“, каза още Манолев, цитиран от Фокус. По думите му предстои брането на Широка Мелнишка, като това е може би най- късно зреещия сорт грозде. „Сега ще се започнат ранните червени сортове- Каберне, Мерло. Белите ранни сортове всички се събраха“, каза още Манолев.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Първата реколта от грозде зарадва турските производители
 

Промените в схемите за обвързана подкрепа ще ...

news