x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Пак промяна: Край на служебния избор по училищните схемите

Училищата и детските градини ще публикуват в интернет всички документи по процедурите

Пак промяна: Край на служебния избор по училищните схемите
Автор: Фермер.БГ
Снимка: pixabay.com
Министерският съвет одобри днес поредна промяна в Наредбата за условията и реда за прилагане на субсидираните схеми за предоставяне на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в учебните заведения – „Училищен плод“ и „Училищно мляко“.
 
 
„Директорите на училищата и детските градини ще избират сами доставчиците по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, съобщи правителствената пресслужба.
 
Оттам допълниха, че с промените в наредбата се опростява изборът на заявител, отпада служебният избор и предоставят се по-големи права на директорите на учебните заведения при избора на доставчици. 
 
Оценката на експертите е, че се предвижда ясна и публична процедура за провеждането на процедурите за избор на заявители от учебните заведения. На интернет страниците им ще се публикува обявлението за набирането на предложения за доставка на продуктите по съответна схема, изискваните документи, редът за провеждането на избора и обявяването му.
 
Целта на училищните схеми е да се подобрят хранителните навици на децата и учениците чрез повишаване консумацията на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти при спазване на здравните изисквания. 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Нови промени в Училищните схеми
 

Пречи ли на работата във фермата лятното часово време?

news