Областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) в Търговище, Шумен и Разград ще бъдат домакини на инициативата „Дни на отворени врати“ от 19 до 21 септември 2018 г., съобщиха от пресофиса на фонда.
 
 
Временните офиси за граждани ще работят за посетители от 10 ч. до 14 ч. При завишен интерес от страна на земеделските стопани, те ще функционират до 17:30 ч. В приемните кандидатите по различните схеми, мерки и програми, които институцията администрира, ще могат да правят справки и предложения за подобряване работата на областните дирекции.
 
Първа, на 19 септември в сряда, ще отвори врати приемната в областната дирекция на ДФЗ в Търговище. Тя ще бъде разположена на третия етаж в сградата на ул. „Иван Вазов” №1.
На 20 септември (четвъртък) ще бъде отворен временният офис за граждани в ОД на ДФЗ във гр. Шумен. Областната дирекция се намира на ул. „Цар Освободител” №99.
 
В петък, на 21 септември, земеделските стопани ще могат да поставят своите въпроси пред експертите на ОД на ДФЗ в гр. Разград. Офисът ще бъде отворен на третия етаж в сградата на бул. „Априлско въстание" №64.
 
За всички основни програми, които фонд „Земеделие” прилага, са определени експерти, които ще отговарят на въпросите на земеделските стопани. Ако казусите им са от по-сложен характер, който налага комплексни проверки, те ще получат отговорите писмено - до 10 работни дни от внасяне на запитванията.
 
През тази година разплащателната агенция организира „Дни на отворени врати“ във всички свои областни дирекции. Инициативата е в съответствие с подхода за публичност и прозрачност в работата на институцията, която е част от приоритетите в програмата на изпълнителния директор Живко Живков. Отворените врати се организират в изпълнение на стратегическите цели на ДФЗ за подобряване обслужването на граждани и повишаване доверието във фонда, както и превенция на корупцията и противодействие на измамите.