x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

От три години насам: В Добричко животните се увеличават

Няма големи промени в площите на традиционните за района култури, каза директорката на ОДЗ Добрич

От три години насам: В Добричко животните се увеличават
Автор: Фермер.БГ
През последните три години няма големи промени в площите на отглежданите традиционни култури – пшеница, царевица, слънчоглед, рапица в Добричко. Намалят площите с ечемик.
 
Отглеждането на нови култури има своите положителни и отрицателни страни. Но това може да каже този, който пряко се сблъскал с проблема. Това каза в интервю за ndt1.com Десислава Иванова, директор на Областната дирекция „Земеделие“ в Добрич.  
Относно животновъдството тя смята, че за този период тенденциите са за увеличаване на бройките отглеждани животни при птиците, овцете, говедата и биволите. 
 
„Като има и известно понижаване при свинете и зайците. Отглежданите пчелни семейства нарастват през изминалите три години“, каза Иванова.   
 
По думите й Основните трайни показатели с цифрово изражение за Област Добрич са тези, че тя е разположена върху територия с площ от 4 719 кв. км, което представлява 4,24% от територията на Република България и обработваемите земеделски земи са 344 558,3 хектара, което представлява 7,1% от използваната земеделска земя в България.
 
Тя съобщи, че предстоящата втора тръжна сесия за отдаване под наем за една стопанска година на останалите незаети земеделски земи от Държавния поземлен фонд ще се проведе през периода от 1 до 5 февруари 2018 г. 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Отварят учебен център на Аграрен университет – Пловдив в Добрич
 
Идва ли краят на торовата индустрия в България?
10.12.2018 | 5947 прочитания
Идва ли краят на торовата индустрия в България?
Налаганите високи цени на въглеродните емисии и готвеното отпадане на антидъмпинговите мита за внос от страни с ниски рестрикции водят до ликвидация на сектора

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news