Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) Бисер Дачев ще бъде освободен от поста до минути, това каза в Министерски съвет министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, след среща с представители на екоорганизации.

Причината е, че Агенцията по горите не е реагирала на редица сигнали при нарушения със защитени територии. Освобождаването на шефа на ИАГ беше обявено и сутринта в телевизионно интервю на премиера Бойко Борисов.

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова съобщи, че ще бъде освободен и директорът на РИОСВ - Бургас, след като премине законовата процедура по установяване на вината му относно казуса със застрояването на пясъчните дюни в Несебър.

След срещата си с представители на екоорганизации  министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова каза пред журналисти, че ще бъде създадена парламентарна анкетна комисия, която да разследва случаи като този в Несебър. Работата на анкетната комисия ще бъде достъпна и за неправителствените организации и за медиите

Кой е Бисер Дачев (справка Фокус):

Инж. Бисер Дачев бе назначен за изпълнителен директор на Агенцията по горите на 16 октомври 2009 г. Той  роден през 1965 г. Завършил е зоология в СУ "Св. Климент Охридски” и горско стопанство в Лесотехническия университет в София. Бил е главен инженер и директор в Държавно горско стопанство „Земен”, главен инженер в Държавно горско стопанство „Осогово”,управител на „Струма лес” ЕООД, началник на Регионалната дирекция по горите – Кюстендил, началник на отдел „Ловно стопанство” в Националното управление по горите. От 2007 г. е секретар на Асоциация български дивеч.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!