Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Освобождават директора на ИАГ инж. Бисер Дачев

Причината е, че Изпълнителната агенция по горите (ИАГ)не е реагирала на редица сигнали при нарушения със защитени територии

Освобождават директора на ИАГ инж. Бисер Дачев
Автор: Фермер.БГ
снимка: cross.bg

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) Бисер Дачев ще бъде освободен от поста до минути, това каза в Министерски съвет министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, след среща с представители на екоорганизации.

Причината е, че Агенцията по горите не е реагирала на редица сигнали при нарушения със защитени територии. Освобождаването на шефа на ИАГ беше обявено и сутринта в телевизионно интервю на премиера Бойко Борисов.

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова съобщи, че ще бъде освободен и директорът на РИОСВ - Бургас, след като премине законовата процедура по установяване на вината му относно казуса със застрояването на пясъчните дюни в Несебър.

След срещата си с представители на екоорганизации  министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова каза пред журналисти, че ще бъде създадена парламентарна анкетна комисия, която да разследва случаи като този в Несебър. Работата на анкетната комисия ще бъде достъпна и за неправителствените организации и за медиите

Кой е Бисер Дачев (справка Фокус):

Инж. Бисер Дачев бе назначен за изпълнителен директор на Агенцията по горите на 16 октомври 2009 г. Той  роден през 1965 г. Завършил е зоология в СУ "Св. Климент Охридски” и горско стопанство в Лесотехническия университет в София. Бил е главен инженер и директор в Държавно горско стопанство „Земен”, главен инженер в Държавно горско стопанство „Осогово”,управител на „Струма лес” ЕООД, началник на Регионалната дирекция по горите – Кюстендил, началник на отдел „Ловно стопанство” в Националното управление по горите. От 2007 г. е секретар на Асоциация български дивеч.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
Бойко Борисов вероятно ще уволни директора на Агенцията по горите
 

Нужни ли са допълнителни разяснения по мярка 14?

news