x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Оптиком връща една легенда на българския пазар

Компанията става изключителен официален представител на Ростселмаш за България

Оптиком връща една легенда на българския пазар
Автор: Фермер.БГ
Българската компания Оптиком ООД и руският производител на селскостопанска техника Ростселмаш (Rostselmash) подписаха договор за сътрудничество. Така Оптиком става новият изключителен официален представител на концерна от Ростов в България. 
 
„Отваряме нова страница в историята на двете компании. Виждаме много голям потенциал в нашето сътрудничество“, каза Антон Малихин, директор продажби в Европа в Ростселмаш. По думите му Оптиком е водеща фирма на пазара в България и това със сигурност ще е гаранция за успешното партниране между двете фирми. 
 
 
Няколко месечните преговори между компаниите са довели до логична кулминация – подписването на споразумение, което към момента е за внос на зърно- и силажокомбайни, както и за хедери за слънчоглед, царевица и пшеница. Като всички те са ориентирани към малките, средните и големите стопанства, покривайки изискванията на всички земеделски стопани в страната. 
 
Обединяването на усилията на Оптиком и руския гигант идва в особено подходящ момент за пазара на агромашини в България. След големия ръст през 2015 г., когато търговците успяха да поставят рекорди по продажби, миналата година беляза пазара с неочакван спад, което пък доведе до известно натрупване на напрежение. 
 
Имено изпускането на това напрежение предстои, твърдят търговците. Логично това ще даде летящ старт на отношенията между Оптиком и Ростселмаш, като възможност за утвърждаването на лидерската им позиция в бранша, предлагайки познати на българския стопанин машини, но вече модернизирани и иновативни. 
 
 
Такова е мнението и на управителя на Оптиком – Веселин Генев. 
„Поставяме началото на една сътрудничество, което открива нови възможности за развитието на компанията и ни утвърждава сред лидерите на пазара на земеделска техника в страната. Считаме, че Ростселмаш, като един от най-големите производители в световен мащаб, трябва да заеме полагаемото си място сред първите три бранда на българския пазар, като ние ще работим усилено за това“, каза Генев. 
 
Ясната визия за развитие, съчетана с традициите и иновациите са основните неща, които Оптиком винаги са търсели в своите партньори, отбеляза още Генев. Тези качества на руския мегаконцерн са били водещи при вземането на решението двете компании да обединят усилия.   
 
„Ние сме уверени, че заедно с Ростселмаш ще можем да предложим на българския зърнопроизводител не само надеждни, високопроизводителни и високотехнологични машини“, добави Генев, като подчерта, че това ще е подплатено със справедлива и достъпна цена и специално внимание към всеки клиент. 
 
 
Освен земеделски машини от бранда Ростселмаш, Оптиком ще предлага на българските земеделски производители гаранционно и извънгаранционно обслужване, сервиз и резервни части. 
 
Българските сервизни специалисти вече са обучени и сертифицирани по изискванията на стандартите на руския концерн. Те ще предлагат пълна гама услуги, в това число подготовка на комбайните преди доставка и пускането им в работа. Ремонтите на машините се извършват както на полето, така и в сервизните центрове на Оптиком в цялата страна, а по време на жътвената кампания се осигуряват дежурни екипи през почивните дни.
 
Ростселмаш е руска компания, основана през 1929 г. в Ростов на Дон и към момента концернът, който е с богата история и непоклатими традиции, обединява 13 предприятия в Русия, САЩ, Канада и на територията на Европейския съюз, като чрез тях се реализират марките на компанията Rostselmash и Versatile. Продуктовата линия на руската компания включва над 150 модела и модификации на 24 типа селскостопанска техника — зърнокомбайни, силажокомбайни, трактори, пръскачки, сеялки, зърнопреработвателно оборудване и др.
 
От своя страна Оптиком се утвърди като една от водещите фирми в търговията със земеделска техника и сервизни услуги. Докато в някои от фирмите разширяването на екипите заради бумът от 2015 г. в момента е по-скоро тежест, в Оптиком вече тече изграждането на чисто нов „отбор“ от специалисти, които да се заемат с обслужването и сервиза на клиентите, които се доверяват на Ростселмаш. Така 120-те високо образовани и мотивирани служители в 12-те търговско-сервизни центъра ще се увеличат и ще бъдат още по-близо до клиентите си. 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Член на екипа на Оптиком спечели международно отличие в раздел Прецизно земеделие
 
За всички животни ще се доказва продукция от 2019 г.
18.12.2018 | 35078 прочитания
За всички животни ще се доказва продукция от 2019 г.
Промените в схемите за обвързана подкрепа не касаят единствено животните в планински райони

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news