Стотици фермери и техите семйства протестират на Петолъчката. Там са се събрали над 200 души с около 130 машини. Вълната от протестиращи фермери за момент беше възпрепядствана от органите на реда да продължи в посока към Сливен. В този момент земеделците решават дали да тръгнат към София.

Много масов е протестът и в Стара Загора, но напрежението не е ескалирало. Министрите на земеделието и на финансите са започнали да се обаждат на УС на НАЗ за да ги канят за среща. Зърнопроизводителите обаче настояват за разговор единствено с премиера Бойко Борисов. В софия има контактна група на браншовата организация, съобщиха фермери от протестите. 

Над 250 машини участват в протеста на  Ямболска област. Стотици зърнопроизводители от общините Тунджа, Елхово и Болярово се събраха на пистата до село Тенево. Колоната от селскостопанска техника премина по главен път I – 7, от пистата до село Окоп, без да блокира движението на автомобили, но успя силно да го затрудни и забави, съобщи Динко Жеков.

Приключи протестът на зърнопроизводители от Пловдивски регион. Машините все още не са потеглили от мястото, където бяха ситуирани – на Карловско шосе пред зала „Строител” в Пловдив. Следващата акция се очаква да бъде в сряда. Тогава шествие се очаква да премине и през Велико Търново.