Интересът към факултета по Ветеринарна медицина е огромен. Там е най-големият наплив, като за едно място се борят над 30 човека. Това заявиха за Фермер.БГ от Лесотехническия университет.

Професия агроном - през погледа на три поколения

Традиционно във факултета всяка година стартират своето обучение 60 души, като местата са поделени поравно между момичетата и момчетата.

Минималният бал при момичетата за влизане на първо класиране е 26.04 (при максимален 30). Това е изключително висок праг, коментираха от университета.

При момчетата е малко по-нисък, допълниха от администрацията на университета.

На 7 юли тази година бяха обявени резултатите от редовните изпити. Тогава стартира и записването на приетите студенти, което ще продължи до 18 юли.

Второто класиране ще бъде обявено на 19 юли, като срокът за записване на студентите е 20.07. – 24.07.2017 г. Третото класиране излиза на 25 юли, като записванията ще продължат до 2 август.

Факултетът по ветеринарна медицина на Лесотехническия университет обучава студенти по специалността “Ветеринарна медицина” от 1994 г. Във него се обучават студенти и докторанти от Македония, Сърбия, Гърция, Кипър, Израел, Турция,Сирия, Либия и други държави.