x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Одобрен е окончателният слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2017

Заповедта на земеделския министър е публикувана в днешния брой на Държавен вестник

Одобрен е окончателният слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2017
Автор: Фермер.БГ
Одобрен е и е публикуван окончателният специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2017, съобщи Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).
 
 
Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите №РД 46-139 от 28.02.2018 г. е одобрен окончателния специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2017. Заповедта е публикувана в Държавен вестник, брой 22 от 13 март 2018 г.
 
Земеделските стопани, подали възражения в периода 19 декември 2017 г. – 5 януари 2018 г. срещу проекта на слой „Площи, допустими за подпомагане”, могат да се информират за резултатите от тяхното разглеждане на интернет страницата на Държавен фонд „Земеделие“ - Разплащателна агенция, в секцията за генериране на възражения.
 
Данните от специализирания слой са предоставени на Разплащателната агенция за зареждане в ИСАК с цел обезпечаване на приема на заявления за подпомагане по кампания за директните плащания през 2018 г., както и за извършване на задължителните кръстосани проверки на подадените през 2017 г. заявления за подпомагане.
 
На тази бази предстои да се извърши окончателна оторизация и плащания на площ за миналогодишната кампания, допълниха от МЗХГ.
 
Разплащателната агенция при необходимост ще извърши корекции в направените до момента плащания по схемите и мерките за подпомагане на площ.
 
Допълнителни субсидии ще бъдат изплатени на фермерите, на които първоначално е преведена по-малка сума. Ако се установи, че на някои стопани е изплатена по-голяма сума, ще се предприемат стъпки за нейното възстановяване, поясниха още от министерството.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Окончателното изплащане на парите по СЕПП ще е в края на месец май 2018 г.
 
Одобрен e окончателен слой Постоянно затревени площи
 
До 100% финансиране при лизинг на земя
10.12.2018 | 3564 прочитания
До 100% финансиране при лизинг на земя
Фермерите търсят опростена и бърза процедура за осигуряване на средства за новата стопанска година

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news