Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Очакват ли се нови рекорди в сектор Зърнопроизводство?

Произвели сме 5,5 млн. тона пшеница, сочат данни на CAPA

Очакват ли се нови рекорди в сектор Зърнопроизводство?
Автор: Фермер.БГ
Текущият баланс за пшеница към края на месец ноември, по оценки на САРА, е производство от 5,5 млн.тона, сочат данни на центъра за икономически анализи в селското стопанство.
 
 
Съдейки по данните на CAPA, както и по предварителните нагласи на бранша и агроведомството за "безпрецедентен исторически връх", е възможно производството на пшеница наистина да е рекордно, въпреки че реколтата от пшеница не достигна прогнозираните близо 6 млн. тона.
 
По данни на центъра преходните запаси от пшеница се оценяват на 57 хил. тона. Вътрешното потребление се изчислява на 750 хил. тона, а нетният износ на 2,5 млн.тона. Остатъкът е към 2,3 млн.тона.
 
 
Текущият баланс за ечемик към края на миналия месец е производство в размер на 637 хил.тона и преходни запаси - 57 хил.тона. Вътрешно потребление е 90 хил.тона, а нетната търговия - 240 хил.тона. Текущата наличност съответно е 360 хил.тона.
 
Към месец ноември 2017 г. произведените количества царевица са 2,6 млн.тона и преходни запаси - 84 хил.тона. Вътрешно потребление е 300 хил.тона, а нетната търговия - 530 хил.тона. Наличност към месец ноември е 1,85 млн.тона.
 
 
По данни на CAPA, текущият баланс за слънчоглед към месец ноември е производство от 1,8 млн.тона и преходни запаси - 260 хил.тона. Вътрешното потребление е 400 хил.тона и нетната търговия - 120 хил.тона, а наличността към края на миналия месец е била 1,54 млн.тона.
 
Към месец ноември 2017 г. текущият баланс за рапица е 455 хил.тона производство, 45 хил.тона за вътрешно потребление и 360 хил.тона за нетна търговия. Текущата наличност към края на месец ноември е 50 хил.тона.

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
ЕК одобри националната ни рамка за екологични дейности до 2021 г.
 
Дамите в селското стопанство: Йорданка Василева
15.12.2017 | 7172 прочитания
Дамите в селското стопанство: Йорданка Василева
Фермер.БГ обръща поглед към нежната половина на селското стопанство в специална анкета

Внедрявате ли нови технологии в стопанството си?

news