x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Община Тетевен с проект в подкрепа на младите фермери

Проектът обхваща младежи от 15 до 29 г.

Община Тетевен с проект в подкрепа на младите фермери
Автор: Фермер.БГ
снимка: © Pixabay
Младите фермери – възродители на българското село. Това е името на проекта, който община Тетевен ще реализира, с помощта на грантова схема  „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”. 
 
 
Във вторник, в залата на Общинския съвет в града, се проведе информационна среща по проекта. Присъстващите бяха категорични, че членството ни в ЕС дава на хората, занимаващи се със земеделие, множество перспективи.
 
Младите фермери, участници в проекта, разказаха за своя път и предизвикателствата, които той носи. Фермерите обърнаха сериозно внимание на обучението и образованието, като според тях – те стоят в основата на успеха, развитието и създаването на благоприятни възможности за бизнеса, съобщи lovechtoday.eu.
 
Основната цел на проекта да се популяризира и рекламира позитивното влияние от членството на България в ЕС върху мотивацията на младежите от малките общини, касаещо професионалната реализация в родното място. Както и да се покаже ролята на европейското финансиране за сектора, като гаранция за сигурност, устойчивост и преодоляване на диспропорциите в развитието на регионите.
 
Проектът обхваща младежи от 15 до 29 г. от община Тетевен, както и млади хора от областите Ловеч, Плевен, Габрово и Търговище, обединени в Регионална младежка мрежа. 
 
Инициативата е на стойност 4100 лв. Очакваният резултат е да се достигне до голям брой млади хора, които да бъдат запознати и насочени към земеделския сектор, като предпоставка за създаване на собствен бизнес и преодоляване на обезлюдяването на българското село. 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Фермер: България винаги е излизала от кризата с износ
 
ДФЗ напомня: Фермери, регистрирайте се в СЕУ по мерките 10 и 11
14.12.2018 | 19399 прочитания
ДФЗ напомня: Фермери, регистрирайте се в СЕУ по мерките 10 и 11
Системата за електронни услуги (СЕУ) на ДФЗ е достъпна след индивидуална регистрация

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news