x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Община дава 506 000 лв. за подпомагане на селското стопанство

Ще се насърчават инвестиции в преработвателни предприятия

Община дава 506 000 лв. за подпомагане на селското стопанство
Автор: Фермер.БГ
С близо 506 000 лв. ще бъде подкрепено развитието на селското стопанство като конкурентоспособен отрасъл от Община Добричка. Това е записано в плана за развитие на общината до 2020 г. и който беше обсъден на заседанието на общинския съвет. 
 
 
По-голяма част от средствата ще бъдат вложени в дейности за съхраняване на околната среда с приоритет за развитие на биологичното земеделие, пише БТА. Общината ще насърчи частни инвеститори да създадат предприятия за преработка на земеделска продукция и ще определи терени за производство и складова дейност. 
 
На икономически форум предприемачите ще бъдат запознати с потенциала в развитието на общината и ще бъде създадена карта с бизнес зони. На поредица от информационни събития местните производители ще научат повече за новостите в биоземеделието, е записано още в плана.  
 
Младите фермери ще бъдат подпомогнати да кандидатстват в кампанията за директните плащания през 2018 г. Общината ще предостави през новата стопанска година над 22 000 декара пасища и мери на фермери за отглеждане на животни, предвижда общинският план за развитие.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
16 държави популяризират специфичните си продукти с пари от ПРСР
 
Има решение за проблемите с работната ръка
17.01.2019 | 3861 прочитания
Има решение за проблемите с работната ръка
Квалифицираните кадри са шансът на българските земеделци да бъдат успешни и устойчиви в бизнеса си, благодарение на NIK Academy

Кое ще е най-значимо за фермерите през 2019 г.?

news