x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Обсъждат износа на агростоки за Катар

Съществуват добри възможности за увеличаване на българския износ за страната

Обсъждат износа на агростоки за Катар
Автор: Фермер.БГ
Днес беше открит българо-катарски бизнес форум, който се организира от Изпълнителната агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) по инициатива на министъра на икономиката Емил Караниколов. Събитието се състои в зала „Средец“, в хотел „София Хотел Балкан“. 
 
 
Официалната катарска делегация, която е на посещение в страната ни от 7 до 8 март 2018 година, се води от емирът на Държавата Катар шейх Тамим Бин Хамад ал-Тани. В състава на делегацията са включена и повече от 30 катарски бизнесмени, които проявяват интерес към осъществяване на търговски връзки с български фирми.
 
Водещите катарски държавни инвестиционни компании проявяват интерес за инвестиции в България в сферата на земеделието, заедно с туризма и недвижимите имоти.
 
Съществуват добри възможности за увеличаване на българския износ за Катар на продукти от хранително-вкусовата промишленост и фармацията, включително месо (агнешко, овче, говеждо, пилешко), пчелен мед, изделия на млечната промишленост, селскостопанска продукция и други.  Форумът ще даде възможност за създаване на бизнес контакти между компаниите от двете страни, активизиране на стокообмена и насърчаване на съвместните инвестиции.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Как един малък фермер намери пазар за млякото
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news