x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Обсъдиха измененията в две наредби

Вижте какво предлагат за Наредба 3 и Наредба 5

Обсъдиха измененията в две наредби
Автор: Фермер.БГ
© МЗХГ
Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева се срещна с представители на браншовите организации от животновъдния сектор, както и от сектор „Плодове и зеленчуци“. По време на срещата бяха обсъдени  измененията в Наредба №3 за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания. Те отразяват изпратена до Европейската комисия (ЕК) нотификация, във връзка с ревизираните схеми, уреждащи изискванията за обвързано подпомагане за животни и за плодове и зеленчуци. Основните промени са насочени към схемите за обвързано подпомагане за животни.
 
 
В тях са прецизирани  условията за доказване на реализация на мляко и/или животни, включително и от животните от автохтонни и застрашени от изчезване породи.  
 
В сектор „Плодове и зеленчуци“ измененията отразяват условията по нотифицираните четири схеми за подпомагане на зеленчуци полско производство и актуализиране на добивите от някои култури плодове и зеленчуци.
 
На срещата бяха обсъдени и най-съществените изменения в Наредба №5 за условията и реда за подаване на заявления по схеми и мерки за директни плащания. Създава се възможност за уведомяване на бенефициентите по електронен път  за действия, свързани с подадените от тях заявления за подпомагане на посочен адрес на електронна поща. Измененията включват още облекчаване на процедурата за установяване на застъпванията.
 
Проектите за изменение и допълнение към наредбите ще бъдат публикувани за обществено обсъждане на Портала за обществени консултации за 30-дневен срок.

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Правилата за държавна помощ de minimis се удължават до 2022 г.
 

Кое ще е най-значимо за фермерите през 2019 г.?

news