x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Ново сдружение ще защитава интересите на фермерите

Идеята за обединение идва преди 5 години

Ново сдружение ще защитава интересите на фермерите
Автор: Христина Василева, Фермер.БГ
Сдружение на животновъдите в България – 2018 е вече факт. Това съобщи за Фермер.БГ секретарят на структурата Геновева Георгиева.
 
 
По думите й идеята за обединение идва преди 5 години, но едва сега фермерите от Северозапада са успели наистина да се сдружат. В основата стои спонтанния протест на животновъди от различни краища на страната, във връзка с неизплащането на субсидии по Наредба 3, заради липса на фактури за продадено мляко или други проблеми с документите.
 
„Искахме да създадем сдружението още преди 5 години, когато гледахме дребен рогат добитък и нямаше кой да ни изкупува млякото. Тогава аз се грижех за около 50 кози-майки. Тогава ситуацията беше подобна на днешната – едната година ни изкупуваха млякото, на другата никой не искаше да работи с нас“, обясни Георгиева.
 
В сдружението към момента членуват около 20 души, с тенденцията да се разраства.
 
„Колегите от Кърджали искат да се присъединят към нас. От тях разбрахме и че към днешна дата не искат да им изкупуват млякото. На 10 март ще проведем първото си общо събрание. Започнахме да водим много голяма битка и вече имаме отговор от министър-председателя Бойко Борисов и от омбудсмана Мая Манолова. По думите на Борисов, до момента не е знаел за проблема и започва разследване, докато г-жа Манолова ни обясни, че и други браншови организации са я уведомили за проблема и тече разследване“, добави секретарят на сдружението.
 
Тя е категорична е болката на всички животновъди е една и съща.
 
„Създадохме сдружението, защото никой не иска да ни защитава. Затова решихме да вземем нещата в свои ръце. Болката на всички нас е една и съща. Смятам, че сега ще бъдем много по-информирани, отколкото бяхме досега, тъй като винаги ще има човек от нас, който да бъде в министерството“, заключи Геновева Георгиева.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
В Северозапада: Да обичаш биволите на инат
 
Идва ли краят на торовата индустрия в България?
10.12.2018 | 5920 прочитания
Идва ли краят на торовата индустрия в България?
Налаганите високи цени на въглеродните емисии и готвеното отпадане на антидъмпинговите мита за внос от страни с ниски рестрикции водят до ликвидация на сектора

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news