Австралийска компания е разработила първата световна технология за преработка на прясно мляко, в резултат на което 100% натурално мляко остава прясно и безопасно за човешка консумация за повече от 60 дни.
 
 
Технологията е одобрена от австралийския регулаторен орган за безопасност на храните, „като алтернатива за пастьоризация на сурово мляко“, съобщава dairyglobal.net.
 

Всичко това дава възможности за износ

Използваният процес убива бактерията Bacillus cereus - образуваща спори в млякото. Благодарение на нея се произвеждат токсини, причиняващи повръщане или диария. При последните тестове беше показано, че млякото остава прясно и годно за консумация от човека много по-дълго от приготвеното стандартно прясно пастьоризирано мляко. 
 
Патентованата технология позволява млякото да се изнася за цял свят, включително Япония, Китай, Сингапур и Индонезия.