x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Нова функция при дюзите за пръскачки AMAZONE намалява значително припокриването

Като новост при прикачните пръскачки UX и самоходната Pantera Amazone предлага електрическото включване на отделните дюзи AmaSelect с 50 см частични широчини

Нова функция при дюзите за пръскачки AMAZONE намалява значително припокриването
Автор: Фермер.БГ
Като новост при прикачните пръскачки UX и самоходната Pantera, Amazone предлага електрическото включване на отделните дюзи AmaSelect с 50 см частични широчини. В комбинация с автоматичното включване в зоната на обръщане и частичните широчини GPS-Switch, което само по себе си дава средна икономия 5%, чрез използването на включването на отделните дюзи AmaSelect може да се намали още повече припокриването. В сравнение с конвенционалното включване на частичните широчини това води до допълнително спестяване на средства средно с 5% в зависимост от структурата на повърхността, работната ширина и броя частични широчини. 
 
Решаващата иновация при системата AmaSelect са четворните носачи на дюзите с електрическо превключване и изключване. При това включването на отделните дюзи се осъществява по принцип на 50 см частични широчини посредством GPS-Switch. Освен това има възможност, когато се надвиши или се премине под оптималното налягане на една дюза, AmaSelect автоматично да превключи на по-малка или по-голяма дюза, или дори за се включи допълнителна дюза.Ако оптималната област на налягане за всеки тип дюза на четворния носител е зададена веднъж на обслужващия терминал ISOBUS, AmaSelect превключва дюзите в зависимост от разпръскваното количество и скоростта на движение според тези данни. Ако е необходимо, водачът може да превключва между четирите дюзи и през обслужващия терминал и не е необходимо да слиза от трактора за тази цел. 
 
Към серийното оборудване на AmaSelect спада осветлението на всяка дюза и циркулационната система под високо налягане DUS pro. DUS pro възпрепятства дори при изключени дюзи отлагания, запушване и отделяне. Пръскателните тръбопроводи са винаги пълни и в готовност за работа по цялата работна широчина.
 
В случай на нужда, освен всичко друго, могат да се конфигурират свободно колкото желаете частични широчини с произволен брой дюзи. Тази възможност е от полза преди всичко на наемни предприемачи, които работят с различни системи за междуредия, защото по този начин превключването на дюзите може да се напасне оптимално към различни работни широчини.
 
В допълнение като специално приспособление има комплект за разместване, така че AmaSelect може да работи и с разстояние между дюзите 25 см. По този начин разстоянието между целевите площи може да се намали на по-малко от 50 см. Този вариант може да бъде допълнен с опцията Highflow за приложения с изключително високи разходвани количества.

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Торачка на Amazone стана Машина на годината 2016
 
Има решение за проблемите с работната ръка
17.01.2019 | 4070 прочитания
Има решение за проблемите с работната ръка
Квалифицираните кадри са шансът на българските земеделци да бъдат успешни и устойчиви в бизнеса си, благодарение на NIK Academy

Кое ще е най-значимо за фермерите през 2019 г.?

news