x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Не чупим зърнени рекорди, но изгледите са добри

Вижте какво отговориха наши читатели

Не чупим зърнени рекорди, но изгледите са добри
Автор: Христина Василева, Фермер.БГ
Реколтата от пшеница в Добричка област е прибрана при добри показатели, въпреки малко по-ниските добиви в сравнение с мината година, както в цялата страна. Считаме, че ще имаме добра реколта от зърно. Цената, освен това, в България се повиши. Това коментира Стелиян Стоянов, член на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите и председател на УС на Асоциацията на българските зърнопроизводители – Генерал Тошево.
 
 
Пред Фокус той коментира, че цената на пшеницата се е повишила, заради търсенето на хлебна пшеница, но и заради проблеми като цяло в запасите в световен мащаб. 
 
Въпреки че не чупим зърнени рекорди с реколтата от пшеница както през 2017 г. по данни на МЗХГ, очакванията за тази стопанска година също са добри. Наскоро МЗХГ излезе с данни, че като теглим чертата реколтата от пшеница тази година е 5,4 млн. тона. Изкупните цени пък са по-високи с 25 процента.
 
Припомняме, че през 2017 г. ресордното ведомство излезе с данни, че реколтата от пшеница е рекордно висока и е между 5,85 и 5,95 милиона тона. Реколтата беше и по-добра от 2016 г. когато производството на пшеница беше 5,66 милиона тона.
Ето какво отговориха читателите на Фермер.БГ на въпроса: Как бихте оценили реколта 2018 до момента?
 
 
От над 2100 гласували в нашата специална анкета, 4.03% от нашите читатели са отговорили, че тяхната реколта от пшеница се е провалила заради климатичните условия, а 1.78% са посочили, че добивите и реколтата им е добра тази година.
 
47.54% са отговорили, че очакват недобри добиви от слънчогледа заради климатичните условия. 2.44% чакат добри добиви от слънчогледа.
 
34.05% пък са в очакване на добри добиви от царевица. Само 1.26% смятат, че ще имат недобри добиви от царевицата.
 
6 на сто от нашите читатели са в очакване на недобри добиви от всички култури, докато 2.34% са отговорили, че очакванията им са за добри добиви от всичките им отглеждани култури.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
ДФЗ: Изплатени са 489 млн. лв. субсидии по ПРСР
 

Пречи ли на работата във фермата лятното часово време?

news