Шестият национален агро семинар на Националната асоциация на зърнопроизводителите, по повод тяхната 10-годишнина, бе открит днес в Пловдив. 
 
Официални гости на събитието бяха заместник-министрите Васил Грудев и Свилен Костов, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов, както и други експерти от България и чужбина, неправителствени организации и компании, свързани със сектор Зърнопроизводство. 
 
 
Откриването на форума започна с филм, посветен на юбилея на НАЗ, показващ развитието и постиженията й в сектора, а след това председателят на асоциацията Светослав Русалов направи приветствие: 
 
 „През последното десетилетие ние заедно се борихме и продължаваме да се стремим към нашите общи цели, ясни правила и предвидимост за подобряване на условията на българското зърнопроизводство. Нека си припомним всички малки победи, които заедно постигнахме. Нека вперим поглед към новите хоризонти и да си обещаем да продължим общите си действия и за напред.
Резултатите от нашите усилия доказват, че вървим в правилна посока и имаме за какво да се гордеем. Не бива да забравяме, че това, което има значение, са нещата, които сме изградили и оставили за след нас“, обясни Русалов.
 
По повод на 10-годишнината си Национална асоциация на зърнопроизводителите има ново лого, което олицетворява тяхната идентичност. 
 
Васил Грудев отправи поздравителен адрес до членовете и управата на асоциацията с думите: 
 
„От името на Десислава Танева искам да изкажа нашата искрена благодарност за трудната работя, която имаме с вас. Тя е такава поради целия този емоционален филм, който видяхме, защото и за мен това е националната асоциация на зърнопроизводители в България. Знам и колко е трудно да се работи на една маса с вас, когато вие отстоявате вашите позиции и това е така, защото освен искания, вие предлагате и решения“.
 
Румен Порожанов също отправи поздравления за провеждането на подобен вид форуми, както и за добрата създадена организация на НАЗ. Поздравителен адрес отправиха още кметове на населени места и чуждестранни гости. 
 
 
На откриването бе връчена и стипендията „Иван Генчев Танев“, която след конкурс спечели Пресиана Русева от Аграрния университет в Пловдив. 
 
„Аз също бих искала да отправя пожелания и поздравления по случай основаването на НАЗ и нейната 10-годишнина. Благодаря за голямата привилегия и чест да бъда удостоена със стипендия от НАЗ и в памет на Иван Генчев Танев. Продължавайте да пишете своята незабравима история, да инвестирате в знанието и да работите все така упорито за развитието на българското земеделие“.