Книгата „Новости в отглеждането и преработката на етеричномаслените култури” под редакцията на доц. д-р Анастасия Балинова беше представена пред розопроизводители и розопреработватели. Със свои научни разработки в книгата участват осем автори – бивши и настоящи членове на научния екип на Института по розата и етеричномаслените култури - Казанлък.

 

Сред темите, третиращи важни проблеми в отглеждането на розата и нейната преработка, са „Резултати от селекционно-подобрителната работа с маслодайната роза в България”, „Новости в технологичните изследвания при маслодайната роза и някои видове етерично-маслени растения”, „Преработка на етерично-маслени суровини” и др.

 

Като цяло книгата разглежда особеностите при отглеждането и преработката на тези култури. Тя е написана от специалисти по ароматни и медицински култури, поясни доц. Балинова. Книгата е издадена от Фондация „Българска роза”, като идеята е тя да не бъде епизодично явление, а част от цяла поредица в помощ на българските розопроизводители.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!