x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Наши плодове и зеленчуци - на веганско изложение във Франция

Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци организира участието заедно с МЗХГ

Наши плодове и зеленчуци - на веганско изложение във Франция
Автор: Фермер.БГ
Снимки: pixabay.com
Пет български компании ще представят своя продукция от преработени плодове и зеленчуци на най-голямото и най-старо веганско изложение в света - „VeggieWorld“, във Франция. То ще се проведе на 15-16 декември в град Лил.
 
 
„Мотивите ни да изберем това изложение са засилващата се тенденция в световен мащаб към здравословен начин на живот и все по-нарастващото търсене на храни, изключващи суровини с животински произход. Считаме, че този пазар е добра ниша за българските производители“, каза изпълнителният директор на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци Антоанета Божинова.
 
Специализираното изложение е насочено както към широката общественост, така и към индустрията. На него ще бъде представено богатото разнообразие от храни и продукти за бита, предназначени за последователите на веганския начин на живот.
 

Над 70 международни изложители във „VeggieWorld“ ще представят тази година около 500 вегански продукти.

 
За втора поредна година посетителите на изложението ще могат да се запознаят с българските консервирани, замразени и сушени плодове и зеленчуци, които се отличават с високо качество и намират много добър прием сред привържениците на здравословния начин на живот. 
 
 
„Нашите продукти все още не са достатъчно разпознаваеми сред тази група потребители в чужбина и участието ни в подобни форуми е много добра възможност да им ги покажем, да имат възможността да ги опитат и занесат на семействата си, и така да разширим присъствието им зад граница“, допълни Антоанета Божинова.
 
Българското участие е организирано от Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци, с финансовата подкрепа на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ). На колективен щанд ще бъдат представени храни, произведени от „Пелтина“, „Кюстендилски плод“, „Джем и джем“, „Олинеза Премиум“, „Томатоярд“. 
 
Петте фирми ще покажат на изложението сокове, преработени зеленчуци, сушени плодове, вегански шоколад и продукти от какао, плодови сладка и конфитюри, сосове, подправки, лютеница, салати, създадени по традиционни български рецепти, сертифицирани за качество и произход на суровините - 100% натурални. 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Зеленчуците ни губят пазарни позиции
 
До 100% финансиране при лизинг на земя
10.12.2018 | 3352 прочитания
До 100% финансиране при лизинг на земя
Фермерите търсят опростена и бърза процедура за осигуряване на средства за новата стопанска година

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news