Националната агенция по приходите (НАП) стартира нов онлайн портал за продажби, чрез който предлага на явни и тайни търгове вещи на свои длъжници или конфискувани и отнети в полза на държавата активи.

Проверка на Фермер.БГ в онлайн портала показа, че голяма част от обявените за продажба „вещи“ са предназначени за агросектора.

НАП Варна, например, продава чрез явен търг ремарке за трактор.

Машина за мелене на зърно в много добро техническо състояние, вертикална почистваща машина за зърно, както и телескопичен товарач JCB 531 – 70, при първоначална цена 56 000 лв (цена само на товарача – бел.ред.) предлага  НАПСофия

Регионалното представителство във Велико Търново продава агрегат за доене.

ТД на НАП в Пловдив предлага Колесен трактор “Беларус” ЮМЗ – 6М, регистриран 1987 г., цвят сигнално червен, обем на двигателя 4490 куб.см., мощност 80 к.с., 59 kW, в добро външно състояние, с предно гребло, хидравлична кофа. Началната цена е 4000 лв.

Чрез явен търг НАП Бургас продава колесен трактор ФОРД 675Д , който се намира в стопански двор в град Котел. Първоначалната цена е 17375.40 лв.

Освен селскостопанска техника, дирекциите на НАП предлагат и парцели земеделска земя във Варненски, Хасковски, Видински и Пловдивски региони.  

Към всяко обява има бутон Как да купя с инструкции в помощ на потребителите, които искат да се възползват от предлаганите съоръжения, машини и терени.

В новия електронен магазин на НАП може да се търси по ключова дума, цена, населено място, категория на вещта, номер на търга и други критерии, посочиха от НАП. Това значително улеснява клиентите на НАП при търсенето на желаните от тях активи. Освен това желаещите да участват в търговете, вече могат да платят депозита си за участие онлайн. Всеки, който проявява интерес да купи имот от НАП, трябва да знае, че за да се включи в наддаването трябва да преведе депозит за участие в размер на 20% от първоначално обявената тръжна цена.

Списъкът с вещите, които НАП продава, се актуализира всеки ден.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!