Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Намаля производството на някои фуражи

Отчетен е ръст при хранителните смеси за преживните животни и свинете

Намаля производството на някои фуражи
Автор: Фермер.БГ
Общото производство на храни за селскостопанските животни в страната е намаляло през първото тримесечие на тази година, показват данни на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).
 
 
Понижението е с 12% - от 293 743 тона през първите три месеца на 2017 г. на 257 742 тона през същия период на тази година. Намаление е отчетено както за количествата, предназначени за продажба на пазара, така и за нуждите на собствените ферми.
 
Изключение от общата тенденция към спад в производството на фуражи има в две направления. Увеличава се производството на храни за преживните животни и за свинете. При местните фуражи за добитъка има ръст от 27% - от 30 212 тона на 38 424 тона. Повишението се дължи на по-големите количества, предназначени за пазара. Те се увеличават с 37% до 31 279 тона. В производството за изхранване на собствения добитък има лек спад с 3% до 7146 тона.
 
Съществено е оживлението и при храните за свиневодството. Местните производители са увеличили продукцията си на годишна база с 35% до 82 585 тона. Ръст се наблюдава както при количествата, предназначени за пазара, така и при тези за използване в собствените ферми.
 
 
Тенденцията към спад се оформя от направленията „Фуражи за птици“ и „Други“. В производството на местни хранителни смески за птицевъдството е отчетен спад на годишна база с 16% до 126 660 тона, като има намаление и в продукцията за пазара, и при тази, която е предназначена за собствените стопанства.
 
Пет пъти се свива производството на фуражи от групата „Други“ на годишна база, показват още отчетите на БАБХ. Спадът е от 50 671 тона на 10 071 тона през първото тримесечие на годината.
 
Служителите на Агенцията извършват официален контрол за безопасността и качеството на всички видове фуражите – комбинирани, фуражни суровини, фуражни добавки, премикси и медикаментозни фуражи по цялата верига на производство, съхранение, транспортиране, търговия, внос, износ и употреба.

 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Прогноза: САЩ ще станат основен доставчик на соя за ЕС
 
Вдигат до 190-200 лв. компенсацията за животно заради чумата
14.07.2018 | 16401 прочитания
Вдигат до 190-200 лв. компенсацията за животно заради чумата
НОКА настоява стопаните да получат компенсациите си без бюрокрация и без да ги разкарват до областните градове

Ще кандидатствате ли с проект по мярка 9 от ПРСР?

news