x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

МЗХГ пусна наръчник в помощ на кандидатите за директни плащания

Документът разяснява изискванията по всички схеми за директни плащания

МЗХГ пусна наръчник в помощ на кандидатите за директни плащания
Автор: Фермер.БГ
Земеделското министерство публикува безплатен „Наръчник за кандидатстване. Директни плащания. Кампания 2018“ - полезен документ от 37 страници в помощ на фермерите, които през тази година ще кандидатстват за финансиране.
 
 
Информацията е представена подробно по четири теми. Първата е посветена на схеми за подпомагане, базирани на площ. В това число са схемите за единно плащане на площ - СЕПП, за преразпределително плащане - СПП, за зелени директни плащания, за млади земеделски стопани и за дребни земеделски стопани.
 
 
Във втората група са разяснени възможностите за субсидиране на животновъдите по десет схеми. Обвързаното подпомагане на земеделските стопани за производството на плодове и зеленчуци е разписано в пет схеми.
 
Има и раздел "Други схеми" - за подпомагане за протеинови култури, за преходната национална помощ за тютюн необвързана с производство и за подпомагане за памук.
 
 
„През Кампания 2018 продължава да се проверява изискването всички кандидат-бенефициенти на директни плащания да бъдат активни земеделски стопани“, отбелязва наръчникът, публикуван на сайта на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Важно: Пререгистрацията на земеделците продължава и след 28 февруари
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news